Ikääntyvän koiran ruokinta Hau-Hau Champion.

Vanhan koiran ruokinta

Miten koiran ikääntyminen ilmenee?

Vanhana koirana pidetään yleisesti yli 8-vuotiaita koiria. Suurikokoisilla roduilla vanheneminen alkaa hieman aikaisemmin ja joillakin yksilöillä ikääntyminen saattaa alkaa aikaisemmin sairauksien tai muiden syiden vuoksi. Koiran vanhetessa sen suorituskyky alkaa pikkuhiljaa laskea, mm. hapenkuljetuskapasiteetin heikentymisen vuoksi. Erityisen tärkeää vanhentuneen koiran hyvinvoinnissa on tarkkailla liikkumisen sekä annetun ruoan määrää. 

Vanhan koiran laihdutus

Koiran ikääntymiseen liittyy fysiologisia muutoksia, kuten aktiviteettitason lievää laskua. Tämä kannattaa ottaa huomioon ruokinnan määrän suunnittelussa, sillä sohvalla makoileva seniorikoira ei kuluta yhtä paljon energiaa kuin ennen.

Ylipaino voi rasittaa niin koiran niveliä kuin sydäntäkin, jonka vuoksi myös vanhuuspäiviään viettävän koiran paino olisi hyvää pitää kurissa. Lue lisää koiran ylipainosta ja laihdutuksesta. Koiran ikääntymisen myötä kuidun määrän lisääminen ja siirtyminen hieman kevyempään vaihtoehtoon toimii usein mainiosti. Samalla tulee varmistaa riittävä proteiinien saanti. Voit kokeilla vaihtaa vanhan koiran ruoan vähärasvaisempaan vaihtoehtoon, jossa proteiinin lähde on luontaisesti vähärasvainen. Hau-Hau Championin ikääntyville ja keventäville koirille suunniteltu kuivaruoka sisältää runsaasti herkullista lihaa, mutta vain vähän rasvaa. Muista myös, että monet herkut ja puruluut sisältävät runsaasti energiaa, joka tulee huomioida päivittäisen ruoan määrässä.

Nivelvaivoihin apua lisäravinteilla

Vanhan koiran niveliä voi helliä sopivilla lisäravinteilla, rasvahapoilla ja tukihoidoilla. Etenkin nivelravinteiden ja omega-3-rasvahappojen yhdistelmä on tutkittu edistävän nivelten hyvinvointia. Tämän yhdistelmän löydät mm. Hau-Hau Championin Viljattomista kuivaruoista, joita voit tarjota myös seniorikoirallesi. Tasainen, kevyt liikunta ja hyvä lihaskunto auttavat nivelvaivaistakin pysymään liikuntakykyisenä pitkään.

Myös vanhan koiran hampaat kaipaavat hoitoa

Ikääntymisen myötä monella koiralla on taipumusta hammaskiven kertymiseen. Tämän hidastamisessa kuivamuonanappulan pureskelu on erinomainen apuväline. Lisäksi erilaiset puruluut sekä pureskelua vaativat herkut, kuten kuivatut eläintenosat, puhdistavat hampaita mekaanisesti ja hidastaa näin hammaskiven kertymistä.

Hau-Hau kana-riisi ikääntyville koirille

Tutustu ikääntyvien koirien kuivaruokaamme.

Tutustu

Hau-Hau koiran ruoka

Ylipainoisen koiran ruokinta

Arviolta noin joka neljäs aikuinen koira on Suomessa ylipainoinen. Lue vinkit ylipainoisen koiran ruokintaan!

LUE LISÄÄ

Ylipainoisen koiran ruokinta
Hau-Hau Champion viljaton koiranruoka

Viljattomat koiran kuivaruoat

Uudet Viljattomat koiran kuivaruoat on suunniteltu suomalaisten koiranomistajien toiveiden mukaan erityisesti herkkävatsaisille ja viljoille herkistyneille koirille. Tutustu tuotteisiin!