Hau-Hau Champion viljaton koiranruoka

Viljaton koiranruoka herkkävatsaisille

Mitä on viljaton koiranruoka?

Viljattomiksi koiranruoiksi sanotaan koiranruokia, joiden raaka-aineena ei ole käytetty vehnää, ohraa, kauraa, maissia, riisiä tai muita viljoja.

Viljat sisältävät hiilihydraatteja, joille ei ole koiran ruokavaliossa suurta tarvetta. Koiran elimistö osaa kuitenkin hyödyntää hiilihydraatteja energianlähteenä, ja koiran täytyy saada jonkin verran kuituja, jotta sen ruoansulatus toimii kunnolla.

Viljattomissa koiran kuivaruoissa viljat on yleensä korvattu vaihtoehtoisilla hiilihydraattien ja kuitujen lähteillä, kuten perunalla ja herneellä.

Ensin liha, sitten muut

Liha on ensisijaista ravintoa koiralle, sillä koira saa elimistönsä tärkeimmät rakennusaineet ja energiansa pääasiassa eläinproteiinista ja -rasvasta. Liiallinen määrä hiilihydraatteja koiran ruokavaliossa heikentää ravinteiden imeytymistä ja voi aiheuttaa koiralle vatsavaivoja.

Hyvin kypsennetty riisi, kaura ja maissi ovat usein sopivia koiralle. Sen sijaan vehnän ja soijan kaltaiset halvat raaka-aineet sulavat huonosti koiran suolistossa ja saattavat allergisoida koiraa. Koiranruokapakkauksesta onkin syytä tarkistaa koiranruoan sisältämät hiilihydraatinlähteet ja varmistaa, että liha tai kala on mainittu ainesosaluettelossa ensimmäisenä. Lue lisää, miten voit arvioida koiranruoan laatua.

Kokeile viljatonta kuivaruokaa herkkävatsaiselle koiralle

Joskus käy niin, että kaikki viljaa sisältävät ruoat saavat koiran mahan sekaisin. Tällöin kyse voi olla siitä, että koiran elimistö on herkistynyt tietyille viljoille. Sopimaton ruoka voi aiheuttaa koiralle erilaisia vatsavaivoja ja allergiaoireita:

  • Koira haisee pahalta ja pieree.
  • Koiralla on usein ripulia tai ummetusta.
  • Koiran kakka on löysää tai limaista.
  • Koiraa närästää.
  • Koiran iho kutiaa tai hilseilee.
  • Koira rapsuttaa usein esimerkiksi korviaan, ja sillä voi olla toistuvia korvatulehduksia.
  • Koiralle tulee ihottumaa.

Viljoja sisältävän koiranruoan vaihtaminen viljattomaan ruokaan saattaa auttaa koiran ruoansulatusvaivoihin ja iho-oireisiin. Siksi ruoan vaihtaminen kannattaa tehdä vaiheittain. Lue vinkkimme koiran ruoan vaihtamiseen.

Viljat eivät kuitenkaan ole ainoa mahdollinen syy oireille, sillä koira voi olla herkistynyt myös jollekin muulle koiranruoan sisältämälle ainesosalle, kuten tietylle proteiinille. Tällöin kannattaa suosia koiranruokia, jotka sisältävät helposti sulavia ja yleensä hyvin siedettyjä proteiininlähteitä. Hau-Hau Champion Viljattomissa koiran kuivaruoissa sopivia vaihtoehtoja voivat olla esimerkiksi Lammasta ja kalkkunaa sekä Lohta ja silliä.

Eläinlääkärin pakeille on syytä mennä, jos ruokavalion muutos ei helpota koiran oireita, oireet pahenevat tai koiran yleiskunto heikkenee. Herkkävatsaisen koiran ruokavaliota voi suunnitella myös yhdessä eläinlääkärin kanssa.

Hau-Hau Champion koira antaa tassua

Viljattomat vaihtoehdot

Hau-Haun valikoimasta löydät viljattomien kuivaruokien lisäksi myös maistuvat koiranherkut, annosateriat, koiranmakkarat ilman viljaa. Tutustu tuotteisiin ja löydä koirasi suosikki.

Uusi viljaton koiranruokasarja

Herkkävatsaisille ja viljoille herkistyneille koirille suunnittellut viljattomat kuivaruoat sisältävät vain hyvin sulavia raaka-aineita. Reseptiin lisätty tuore liha takaa maistuvuuden!

TUTUSTU TUOTTEISIIN

Hau-Hau viljattomat kuivaruoat
Hau-Hau viljattomat koiran herkut

Viljattomat koiranherkut

Uudet viljattomat koiranherkut sisältävät reilusti maistuvaa lihaa, eivätkä lainkaan viljoja. Pehmeät herkut on helppo paloitella pienemmiksi paloiksi!

TUTUSTU TUOTTEISIIN