Hau-Haun kotimainen kuivaruokatehdas

Kotimaista koiranruokaa Nokialta

Hau-Haun uusi koiranruokatehdas kohoaa kovaa vauhtia Pirkanmaalle

Hau-Hau Champion on Suomen suosituin koiranruokamerkki, jonka koiranruoat on suunniteltu Suomessa jo vuodesta 1955 lähtien. Pian Hau-Haun kuivaruokia myös valmistetaan Suomessa, ja pyrimme hyödyntämään kuivaruoissa mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita.

Kotimaiset kuivaruoat kaupoissa vuoden 2023 aikana

Nykyaikainen, uusi koirien kuivaruokatehdas valmistuu tämän vuoden aikana Nokialle Pirkanmaalle, ja Hau-Haun kotimaiset kuivaruoat täyttävät kauppojen hyllyt vuonna 2023. Uusi tehtaamme työllistää tuotannon aloittamisen jälkeen noin 20 henkilöä. 

Alamme valmistaa uudessa tehtaassa Hau-Hau Championin Vehnätöntä kuivaruokasarjaa, josta löytyy kattavasti vaihtoehtoja koiran eri elämänvaiheisiin ja erityistarpeisiin. Tuoretta lihaa sisältävät Hau-Haun Viljattomat kuivaruoat valmistamme edelleen omalla tehtaallamme Tšekeissä.

Raaka-aineina muun muassa kotimaista kanaa ja kauraa

Suomalaisten kuivaruokien tuotekehitys on parhaillaan käynnissä. Uudessa tehtaassa valmistettavien vehnättömien kuivaruokien reseptit muuttuvat jonkin verran, sillä korvaamme esimerkiksi maissin kotimaisella kauralla.

Kaura on koirille erinomaisesti sopiva ravintorikas hiilihydraattienlähde, joka imeytyy hyvin ja sisältää runsaasti muun muassa antioksidantteja. Myös kana tulee olemaan kotimaista, ja etsimme jatkuvasti vaihtoehtoja lisätä kotimaisten raaka-aineiden osuutta kuivaruoissamme.

Tärkeimmät kriteerimme tuotekehityksessä ovat koiranruoan terveellisyys, maistuvuus ja vatsaystävällisyys. Hau-Haun vehnättömät kuivaruoat pysyvät lihaisina ja laadukkaina täysravintoina, jotka sopivat monenlaisille koirille.

Kuivaruokiemme hiilijalanjälki pienenee

Hyvitämme kaikkien kuivaruokiemme hiilijalanjäljen. Hau-Haun vehnättömien kuivaruokien hiilijalanjälki pienenee, sillä kotimaan tehdas lyhentää merkittävästi tuotteiden ja raaka-aineiden toimitusketjua.

Lisäksi tehtaan suunnittelussa on huomioitu ympäristöystävälliset ratkaisut, kuten mahdollisuus aurinkovoiman käyttöön sekä hukkalämmön talteenotto ja hyödyntäminen. Pyrimme mahdollisimman pieneen hävikkiin, ja kierrätämme tuotannosta syntyvät jätteet paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Hyvä ruoka on jokakoiranoikeus, ja siksi Hau-Haun tuotteet löytyvät jatkossakin helposti ja järkevään hintaan päivittäistavarakaupoista.

Odotatko innolla kotimaisten kuivaruokien saapumista?

Uutiskirjeen tilaajana kuulet ensimmäisten joukossa kuulumisistamme, kuten uutuustuotteista, herkullisista kilpailuista ja koiran ruokinnasta.

Tilaa uutiskirje

Miten tunnistan laadukkaan koiranruoan?

Koiranruoissa törmää tuoteselosteviidakkoihin aivan samalla tapaa kuin ihmisten valmisruoissa. Koiran ruokinta helpottuu, kun osaat lukea tuoteselosteita ja valita kaupan hyllyltä juuri omalle koirallesi sopivimman koiranruoan.

Lue lisää