Hau-Haun oma verkkokauppa on nyt avattu!

Hau-Haun oma verkkokauppa on nyt avattu!

Hyvä pakkaus pitää ruoan tuoreena

Tältä sivulta löydät tietoa pakkauksistamme ja pakkausten kierrätysohjeet.

Koiranruokapakkaustemme ensisijainen tehtävä on aina ollut suojata ruokatuotetta sekä säilyttää sen tuoreus ja maku koirasi ruokakuppiin asti. Tämän lisäksi meille on tärkeää vähentää turhaa muovin käyttöä ja varmistaa, että pakkauksemme ovat helppoja käyttää ja kierrättää.

Teot on osa sitoutumistamme ympäristön suojelemiseen, sillä jokaisella yrityksellä on rooli kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Lue lisää Hau-Haun vastuullisuudesta!

Hyvä pakkaus pitää ruoan tuoreena -artikkelin kuvituskuva. Kuvassa Hau-Haun kuviaruokasäkki.

Nokian Nappulatehtaan pakkaukset

Kun siirsimme Hau-Haun vehnättömien kuivaruokien valmistuksen omalle Nokian Nappulatehtaallemme, uudistimme myös kuivaruokapakkausten valmistusprosessia. Pakkauskoneemme tekee kuivaruokapussit rullalta, minkä avulla pystymme säästämään käytettävän muovin määrää jopa 30 %.

Tämä ei ainoastaan vähennä muovijätettä, vaan myös tehostaa kuljetuksia ja varastointia pienentäen samalla myös päästöjämme. Kehitystyötä on kuitenkin jatkettava edelleen, ja olemmekin sitoutuneet vähentämään muovin käyttöä entisestään tulevaisuudessa.

Entistä parempi kierrätettävyys: Monomateriaalin mahdollisuudet

Kuivaruokiemme testattu ja sertifioitu pakkaus on valmistettu vain yhdestä muovimateriaalista, eli se on niin kutsuttua monomateriaalia. Kehitystyön ansiosta pakkauksesta on voitu poistaa vanhoissa pakkauksissa ollut sisäpuolen alumiinikerros, jolloin muovin kierrätys ja sen jatkojalostus helpottuvat huomattavasti.

Materiaali on täysin kierrätettävissä, ja sitä voidaan hyödyntää myös uusiomuovikäyttöön.

Pakkausmateriaali myös säilyttää kuivaruoan yhtä tuoreena ja maukkaana kuin ennenkin. Kuivaruoan loputtua voit kierrättää pakkauksen muovinkeräykseen, josta se jatkaa matkaansa uusiokäyttöön tai hyödynnettäväksi energiaksi.

Pakkausten kierrätysohjeet – näin voit auttaa käytännössä

Pyrimme jatkuvasti vähentämään tuotteidemme hiilijalanjälkeä ja kehittämään pakkauksistamme mahdollisimman helposti kierrätettäviä. Kun kuivaruokapussi tyhjenee tai puruluut on pureskeltu, tee yksinkertainen teko ja kierrätä pakkaus alla olevien ohjeiden mukaan.

Koiran kuivaruoat

 

Hyvä pakkaus pitää ruoan tuoreena -artikkelin kuvituskuva. Kuvassa Hau-Hau kotimaiset vehnättömät kuivaruoat.

Kuivaruokapakkauksemme ovat monomateriaalia, eli ne eivät sisällä vaikeasti kierrätettävää alumiinikerrosta. Tämä tekee pakkauksesta täysin kierrätettävän, ja se sopii myös uusiomuovikäyttöön. Tyhjän ja puhtaan pakkauksen voi kierrättää muovipakkauskeräykseen.

Annosateriat

Hyvä pakkaus pitää ruoan tuoreena -artikkelin kuvituskuva. Kuvassa Hau-Hau annosateriat.


Huuhtele annosateriapussit ja lajittele muovipakkauskeräykseen. Kierrätä lajitelmapakkauksen pahvikääre kartonkina.

Koiranmakkarat

Hyvä pakkaus pitää ruoan tuoreena -artikkelin kuvituskuva. Kuvassa Hau-Hau makkara-ateriat.

Voit lajitella koiranmakkaran muovikääreen puhdistuksen jälkeen muovipakkauskeräykseen. Metallisulkijat kuuluvat metallinkeräykseen.

Täydennysravinnot

Hyvä pakkaus pitää ruoan tuoreena -artikkelin kuvituskuva. Kuvassa Hau-Hau täydennysravinnot.

Maukkaat täydennysravinnot on pakattu tetrapakkaukseen, joka on sataprosenttisesti kierrätettävissä. Pakkausmateriaali on FSC-merkittyä kartonkia, jonka voi kierrättää kartongin keräykseen. Ostamalla FSC-merkityn tuotteen tuet valinnallasi vastuullista metsänhoitoa.

Herkut ja puruluut

Hyvä pakkaus pitää ruoan tuoreena -artikkelin kuvituskuva. Kuvassa Hau-Hau herkut ja puruluut.

Herkku- ja puruluupakkaukset lajitellaan muovipakkauskeräykseen. Jos pakkauksessa on kosteudenpoistaja, se hävitetään sekajätteen mukana.

Kuivatut makupalat

Hyvä pakkaus pitää ruoan tuoreena -artikkelin kuvituskuva. Kuvassa Hau-Hau kuivatut makupalat.


Kuivattujen possunkorvien pakkaus on valmistettu vain yhdestä muovimateriaalista eli on niin kutsuttua monomateriaalia. Voit lajitella pakkauksen muovipakkauskeräykseen, josta se jatkaa matkaansa uusiokäyttöön tai hyödynnettäväksi energiaksi.

Ympäristöystävällisten pakkausten kehittäminen on vain yksi osa laajempaa sitoutumistamme ympäristön suojelemiseen. Pyrimme jatkuvasti vähentämään tuotteidemme ympäristövaikutuksia, ja otamme mielellämme vastaan palautetta ja ehdotuksia siitä, mitä voisimme tehdä vielä enemmän.

Yhdessä voimme työskennellä kohti kestävämpää ja ympäristöystävällisempää tulevaisuutta – sekä koirallesi että planeetallemme. Lue lisää koiran hiilitassunjäljestä ja miten oman lemmikin hiilitassunjälkeen voi vaikuttaa.