Hau-Hausta Kennelliiton pääyhteistyökumppani

TIEDOTE 15.1.2024

Hau-Hau Champion on Suomen tunnetuin koiranruokabrändi, jonka ruoat ovat maistuneet suomalaisten koirien ruokakupeissa jo vuodesta 1955 lähtien. Olemme valmistaneet vuosikymmenten kokemuksella hyvää ja järkevän hintaista koiranruokaa, ja nyt haluamme edistää koirien hyvinvointia yhdessä Pohjoismaiden vanhimman koira-alan asiantuntijajärjestön, Suomen Kennelliiton kanssa.

Hyvä ruoka on jokakoiranoikeus

Hau-Haun osaamisen ytimessä ovat koiran ruokinta ja ravitsemus, joista muodostuu peruspilarit sekä koiran että koiranomistajan hyvälle ja helpolle arjelle. Viime vuonna avaamamme Hau-Haun Nokian Nappulatehdas antoi sysäyksen lähteä tekemään entistä tiiviimpää yhteistyötä koiraihmisten parissa. 

Yhteistyö Kennelliiton kanssa antaa meille mahdollisuuden lisätä koirakansan tietoisuutta koiran ruokinnasta ja viedä monipuolisen ruokinnan ilosanomaa eteenpäin sekä edistää etenkin koirien hyvinvointiin liittyviä jokakoiranoikeuksia.

Yhteistyötavoitteinamme Kennelliiton kanssa ovat työskentely terveellisen ja monipuolisen koiranruokinnan edistämiseksi, kasvattajien ravitsemusasiantuntemuksen lisääminen sekä vastuulliseen koiranomistamiseen ja -kasvatukseen liittyvän tiedon levittäminen.

”Olemme erittäin iloisia uudesta kumppanuudesta ja tulevasta yhteistyöstä, jonka kautta voimme edistää koirien hyvinvointia. Hau-Hau Champion on koiranomistajille tuttu brändi, joka tulee olemaan edustavasti näkyvillä toimintamme kautta ja muun muassa erilaisissa tapahtumissamme, kuten Suomen suurimmassa koiratapahtumassa Koiramessuilla”, toteaa Kennelliiton toiminnanjohtaja Markku Mähönen.

Kuuntelemme koirakansaa

Yhteistyömme on vasta aluillaan, joten haluamme tehdä hyvät pohjatyöt ja kuulla Kennelliiton jäsenten odotuksia yhteistyölle. Kehitämme yhteistyötä jäsenistön toiveiden mukaan, jotta voimme tarjota erityisesti koiran ruokintaan liittyvää osaamistamme siellä, missä sitä eniten tarvitaan. Pääsemme kohtaamaan jäsenistöä useissa Kennelliiton tapahtumissa tämän vuoden aikana.

Haluamme olla tukemassa koiran hyvää elämää alusta asti, minkä vuoksi toivomme antoisaa yhteistyötä etenkin kasvattajien kanssa.

”Odotamme innolla mahdollisuutta jututtaa Kennelliiton kasvattajia ja löytää yhdessä keinoja, miten voimme edistää koirien hyvinvointia ja oikeanlaista ruokintaa jo ennen tiineysaikaa, tiineysaikana ja pentujen ensimmäisinä elinkuukausina”, sanoo Hau-Haun Marketing Specialist ja Kennelliitto-yhteistyöstä vastaava Kaisa Mäkinen.

Tekoja eläinten hyvinvoinnin eteen

Me Hau-Haulla näemme Kennelliitto-yhteystyön jatkumona työlle, jota olemme tehneet sen eteen, että ihmiset ymmärtäisivät lemmikkejään ja niiden tarpeita entistä paremmin. Lahjoitamme vuosittain tuhansia kiloja koiranruokaa hyväntekeväisyyteen, ja kodinvaihtajakoirille uusia rakastavia koteja etsivä Koti koiralle -TV-ohjelma saa taas jatkoa. Ohjelman pääyhteistyökumppanina olemme olleet mukana lisäämässä ohjelman vastuullisuusteemoja ja hyödyllistä koiratietoa.

"Hau-Haun asiantuntijuuden ydin on ilman muuta koiran ruokinnassa ja ravitsemuksessa. Tämän lisäksi haluamme lisätä ymmärrystä koirien käyttäytymisestä ja antaa oman panoksemme koirien hyvinvointia tukevaan työhön. Yhteistyö Kennelliiton ja sitä kautta myös kasvattajien kanssa auttaa meitä edistämään tavoitettamme vaikuttaa jokakoiranoikeuksiin sanan jokaisessa merkityksessä”, kertoo Hau-Haun Brand Manager Tuuli Kaarela.

Seuraamme aktiivisesti ajankohtaisia keskusteluja eläinten hyvinvoinnin parissa, emmekä pelkää vaikeitakaan aiheita, jos esiin nousseet asiat ovat ristiriidassa Hau-Haun arvojen kanssa. Emme sulje silmiämme epäkohdilta, vaan haluamme uskoa, että yhdessä Kennelliiton kanssa meillä on mahdollisuus viedä asioita oikeaan suuntaan ja kehittää toimintaa entistä eläinlähtöisemmäksi.

“Selän kääntäminen epäkohdille ei auta tilannetta. Sen sijaan yhteistyön avulla voimme olla mukana vaikuttamassa meille ja koko koirakansalle tärkeisiin asioihin”, Kaarela toteaa.

 

Hau-Hau x Kennelliitto