Hau-Hau vastuulliset pakkaukset

Hyvä pakkaus pitää ruoan tuoreena

Tältä sivulta löydät tietoa pakkauksistamme ja pakkausten kierrätysohjeet.

Koiranruokapakkaustemme ensisijainen tehtävä on aina ollut suojata ruokatuotetta sekä säilyttää sen tuoreus ja maku koirasi ruokakuppiin asti. Tämän lisäksi meille on tärkeää vähentää turhaa muovin käyttöä ja varmistaa, että pakkauksemme ovat helppoja käyttää ja kierrättää. Tämä on osa sitoutumistamme ympäristön suojelemiseen, sillä jokaisella yrityksellä on rooli kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Lue lisää Hau-Haun vastuullisuudesta

Nokian Nappulatehtaan pakkaukset   

Kun siirsimme Hau-Haun vehnättömien kuivaruokien valmistuksen omalle Nokian Nappulatehtaallemme, uudistimme myös kuivaruokapakkausten valmistusprosessia. Pakkauskoneemme tekee kuivaruokapussit rullalta, minkä avulla pystymme säästämään käytettävän muovin määrää jopa 30 %. Tämä ei ainoastaan vähennä muovijätettä, vaan myös tehostaa kuljetuksia ja varastointia pienentäen samalla myös päästöjämme. Kehitystyötä on kuitenkin jatkettava edelleen, ja olemmekin sitoutuneet vähentämään muovin käyttöä entisestään tulevaisuudessa.

Entistä parempi kierrätettävyys: Monomateriaalin mahdollisuudet 

Kuivaruokiemme testattu ja sertifioitu pakkaus on valmistettu vain yhdestä muovimateriaalista, eli se on niin kutsuttua monomateriaalia. Kehitystyön ansiosta pakkauksesta on voitu poistaa vanhoissa pakkauksissa ollut sisäpuolen alumiinikerros, jolloin muovin kierrätys ja sen jatkojalostus helpottuvat huomattavasti.

Materiaali on täysin kierrätettävissä, ja sitä voidaan hyödyntää myös uusiomuovikäyttöön.

Pakkausmateriaali myös säilyttää kuivaruoan yhtä tuoreena ja maukkaana kuin ennenkin. Kuivaruoan loputtua voit kierrättää pakkauksen muovinkeräykseen, josta se jatkaa matkaansa uusiokäyttöön tai hyödynnettäväksi energiaksi.

Pakkausten kierrätysohjeet – näin voit auttaa käytännössä

Pyrimme jatkuvasti vähentämään tuotteidemme hiilijalanjälkeä ja kehittämään pakkauksistamme mahdollisimman helposti kierrätettäviä. Kun kuivaruokapussi tyhjenee tai puruluut on pureskeltu, tee yksinkertainen teko ja kierrätä pakkaus alla olevien ohjeiden mukaan.

Koiran kuivaruoat

Hau-Hau kotimaiset vehnättömät kuivaruoat

Kuivaruokapakkauksemme ovat monomateriaalia, eli ne eivät sisällä vaikeasti kierrätettävää alumiinikerrosta. Tämä tekee pakkauksesta täysin kierrätettävän, ja se sopii myös uusiomuovikäyttöön. Tyhjän ja puhtaan pakkauksen voi kierrättää muovipakkauskeräykseen.

Annosateriat

Hau-Hau annosateriat

Huuhtele annosateriapussit ja lajittele muovipakkauskeräykseen. Kierrätä lajitelmapakkauksen pahvikääre kartonkina. 

Koiranmakkarat

Hau-Hau makkara-ateriat

Voit lajitella koiranmakkaran muovikääreen puhdistuksen jälkeen muovipakkauskeräykseen. Metallisulkijat kuuluvat metallinkeräykseen.

Täydennysravinnot

Hau-Hau täydennysravinnot

Maukkaat täydennysravinnot on pakattu tetrapakkaukseen, joka on sataprosenttisesti kierrätettävissä. Pakkausmateriaali on FSC-merkittyä kartonkia, jonka voi kierrättää kartongin keräykseen. Ostamalla FSC-merkityn tuotteen tuet valinnallasi vastuullista metsänhoitoa.

Herkut ja puruluut 

Hau-Hau herkut ja puruluut

Herkku- ja puruluupakkaukset lajitellaan muovipakkauskeräykseen. Jos pakkauksessa on kosteudenpoistaja, se hävitetään sekajätteen mukana.

Kuivatut makupalat 

Hau-Hau kuivatut makupalat

Kuivattujen possunkorvien pakkaus on valmistettu vain yhdestä muovimateriaalista eli on niin kutsuttua monomateriaalia. Voit lajitella pakkauksen muovipakkauskeräykseen, josta se jatkaa matkaansa uusiokäyttöön tai hyödynnettäväksi energiaksi.

Ympäristöystävällisten pakkausten kehittäminen on vain yksi osa laajempaa sitoutumistamme ympäristön suojelemiseen. Pyrimme jatkuvasti vähentämään tuotteidemme ympäristövaikutuksia, ja otamme mielellämme vastaan palautetta ja ehdotuksia siitä, mitä voisimme tehdä vielä enemmän. Yhdessä voimme työskennellä kohti kestävämpää ja ympäristöystävällisempää tulevaisuutta – sekä koirallesi että planeetallemme. Lue lisää koiran hiilitassunjäljestä ja miten oman lemmikin hiilitassunjälkeen voi vaikuttaa

 

Hau-Hau tekee hyvää

Meille koirien hyvinvointi on kaiken toimintamme keskiössä. Siksi tuemme säännöllisesti koiraharrastustoimintaa ja -tapahtumia ympäri Suomen. Haluamme pitää huolen myös niistä koirista, joilla ei ole omaa kotia lahjoittamalla vuosittain kymmeniä tuhansia kiloja tuotteitamme hyväntekeväisyyteen.

Lue hyväntekeväisyydestä

Koiranruoan säilytys

Hyvin suunniteltu koiranruoan säilytys takaa sen, ettei kuivaruoka pääse pilaantumaan ennen aikojaan. Myös kodin viihtyvyys paranee, kun kuivamuonasäkit eivät ole jatkuvasti tielläsi arjen askareissa. Lue vinkkimme koiranruoan säilyttämiseen.

Lue vinkit

Suomalainen koiranruoka tulee Nokialta

Tiedätkö miten suomalainen koiranruoka tehdään? Tutustu Hau-Haun Nokian Nappulatehtaaseen ja kotimaiseen koiranruokasarjaamme!

Lue lisää tehtaastamme