Hau-Hau Champion kotimainen possunkorva ja koira

Koiran puruluut antavat maistuvaa puuhaa koiralle

Hampaiden hoito on tärkeä osa koirasi hyvinvointia ja koiran puruluut ovatkin oiva apu pitämään yllä koiran hyvää hammashygieniaa. Sekä pentujen että aikuisten koirien hampaille on hyvä saada pureskeltavaa päivittäin. Erilaiset kuivatut eläintuotteet ja koiran puruluut tarjoavat tehokasta hoitoa hampaille ja ikenille. Lue lisää koiran hammasterveydestä.

Puruluiden pureskelu auttaa koiraa myös stressinhallinnassa, sillä pureskelu on koiralle lajityypillistä toimintaa ja vapauttaa koiran elimistössä hyvää oloa tuottavia hormoneja. Tämän vuoksi stressaantunut koira saattaakin innostua tuhoamaan kenkiä tai kaukosäätimiä, mikäli turvallisia ja sallittuja pureskelukohteita, kuten koiran puruluita, ei ole tarjolla.

Kotimaiset koiran herkut ovat usein kuivattuja eläintenosia, jotka antavat myös työtä koiran hampaille. Monen koiran suosikkiherkku possunkorva on erinomainen herkku tukemaan koiran hammashygieniaa. Hau-Haun Suomessa valmistetut kuivatut eläintenosat ovat paahdettu uunissa ihanan rapeiksi ja ovat 100 % luonnollisia. 

Hau-Hau Champion -puruluut, kuten esimerkiksi kierreluut, kevytrullat ja purutikut antavat koirallesi maistuvaa tekemistä pidemmäksi aikaa. Nirsolle koiralle voi tarjota filelihaan käärittyjä koiran puruluita tai lihatäytteisiä kierreluita, joiden eri makuvaihtoehdoista löydät varmasti koirasi suosikin. 

Muista aina valvoa koiraasi sen syödessä luita! Ahne koira voi yrittää nielaista puruluun liian isoissa paloissa tai irroittaa solmuluusta osia aiheuttaen näin hengenvaarallisen tukehtumisvaaran. Turvallisinta on tarjota puruluuta omasta kädestäsi, jolloin voit kontrolloida koiran puruluun syömistä. Koiralle ei tulisi koskaan antaa pieniä eläinten luita, kuten kanan tai kyljyksen luita, jotka voivat aiheuttaa suolitukoksia tai pirstaloitua pieniksi paloiksi.

Koiranpennun puruluut

Koiran luontainen tarve pureskelulle alkaa jo pentuajasta alkaen. Koiranpennun puruluut antavat pennulle maistuvaa puuhaa ja auttavat purkamaan pennun energiaa sallittuun tekemiseen. On tärkeää valita turvallinen puruluu pennulle, joka sopii pienille naskalihampaille. Aitojen luiden antamista pentuikäisille koirille ei suositella, sillä runsas määrä luuainesta voi aiheuttaa esimerkiksi ummetusta. Pennuille sopivat puruluut voivat olla esimerkiksi pieniä kierretikkuja, jotka mahtuvat pienen pennun suuhun ja antavat tarpeeksi vastusta hampaille.

Puruluut

Hau-Hau Champion -puruluiden pureskeleminen vähentää stressiä tarjoamalla koirallesi lajityypillistä puuhaa ja virikkeitä.

Koiran palkitseminen ja herkuttelu

Kuinka paljon koiralle saa antaa herkkuja? Lue vinkit turvalliseen herkutteluun!

Lue lisää