Nokian Nappulatehdas kotimainen koiranruoka

Kotimainen koiranruoka puhtaista raaka-aineista

Hau-Hau Championin kotimainen koiranruoka on löytänyt tiensä Nokian Nappulatehtaalta Pirkanmaalta kauppojen hyllyille! Lue tästä artikkelista, mitä Hau-Haun kotimainen koiranruoka sisältää ja miten vehnättömät kuivaruokareseptimme muuttuvat.

Kotimaiset raaka-aineet Reseptimuutokset 

Kotimainen koiranruoka suomalaisesta kanasta

Kuten ennenkin, kana on ensisijainen eläinproteiininlähde suurimmassa osassa kuivaruoistamme. Tarjolla on myös lammas-, lohi- ja kalkkunapohjaisia, kotimaassa valmistettuja kuivaruokia.

Suomalaisilla maatiloilla kasvanut kana ovat uusien Nokian Nappulatehtaan kuivaruokiemme kotimainen proteiininlähde. Myös nappuloiden sisältämä kananrasva on suomalaista alkuperää. Kotimainen siipikarja on laadukas, antibioottivapaa raaka-aine.

"Yllätyin ruoan laadukkuudesta, ja kotimaisuus on pelkkää plussaa."

Saatavuuden varmistamiseksi käyttämämme lampaanliha ja lohi tulevat Suomen ulkopuolelta tarkasti valituilta toimittajilta. Lohi on peräisin Norjasta ja lammas Uudesta-Seelannista. Kotimaisen kalkkunajauhon valmistus on lopetettu Suomessa, minkä vuoksi Hau-Haun Kalkkunaa & kauraa -kuivaruoka sisältää eurooppalaista kalkkunaa.

Lihaisa ruoka maistuu koirallesi ja auttaa pitämään koirasi kunnossa. Hau-Haun kotimaisissa koiranruoissa on tuotteesta riippuen 28–50 % lihaa, minkä lisäksi niiden sisältämästä proteiinista 70–90 % on eläinperäistä. Lue lisää koiran ruokinnasta.

Kotimaista kauraa vatsan hyvinvointiin

Aiemmin olemme käyttäneet Hau-Haun vehnättömien kuivaruokien hiilihydraattilähteinä riisiä ja maissia.  Hau-Haun kotimaisissa kuivaruoissa korvasimme maissin kauralla, minkä lisäksi vähensimme riisin määrää.

Kotimainen koiranruoka suomessa valmistettu

Pohjolan pelloilla viljelty lempeä kaura ja pehmeä, Euroopassa tuotettu riisi auttavat tukemaan koirasi vatsan hyvinvointia. Lisäksi kaura ja riisi ovat monelle herkkävatsaisellekin koiralle sopivia, helposti sulavia hiilihydraattien lähteitä.

"Sopi hyvin koiran vatsalle ja maistuvuus oli erinomainen."

Kaura on suomalainen superfood parhaimmillaan. Se sisältää muun muassa B-vitamiineja, rautaa, magnesiumia ja sinkkiä sekä soluja suojaavia antioksidantteja. Kauran proteiini- ja rasvapitoisuus on muita kotimaisia viljoja suurempi, ja ravintoaineet imeytyvät kaurasta hyvin.

Kaura on myös ympäristöystävällinen raaka-aine, sillä sen tuotanto ei vaadi suuria määriä vettä tai lannoitteita ja kauralla on maltillinen hiilijalanjälki. 

 

Hau-Hau kotimaisuusasteet osa 1

 

Hau-Hau kotimaisuusasteet

Hyviä rasvahappoja suomalaisesta camelinaöljystä

Kotimaisiin nappuloihimme on lisätty lohiöljyn sijaan camelinaöljyä, jossa on erittäin korkea omega-3- ja -6-rasvahappopitoisuus. Lisäksi sen koostumus on hyvin lähellä kalaöljyn rasvahappokoostumusta. Hau-Haun Lohta, riisiä ja kauraa -kuivaruoassa on sekä lohi- että camelinaöljyä.

Camelina sativa on ristikukkaisten heimoon kuuluva öljykasvi, jonka suomalainen nimi on kitupellava tai ruistankio. Se ei ole sukua kuitupellavalle.

omega-rasvahapot tekevät hyvää

Camelinaöljyn ansiosta kaikki Hau-Haun Nokian Nappulatehtaalla valmistetut vehnättömät kuivaruoat Lohta, riisiä & kauraa lukuun ottamatta ovat nyt kalattomia. Jos koirasi on herkistynyt tai allerginen kalalle, kokeile Hau-Haun kotimaisia kuivaruokia!

"Hyvin herkkään närästävälle koiralle tämä ruoka oli yllätys. Kertaakaan ei närästänyt testauksen aikana. Ruoka maistui hyvin."

Toisin kuin lähes kaikissa muissa kasviöljyissä, camelinaöljyn omega-3-rasvahappojen osuus on omega-6-rasvahappoja suurempi. Niiden suhde on 40/15, mikä tekee camelinaöljystä mainion omega-3-öljyn.

Omega-3-rasvahapot tukevat muun muassa koiran turkin, ihon ja nivelten hyvinvointia sekä auttavat edistämään koiranpentujen tervettä kasvua.

Osaatko tunnistaa laadukkaan koiranruoan? Lue vinkkimme, miten voit arvioida koiranruoan laatua.

Tutustu kotimaisiin uutuusruokiin! Kaikilla Nokian Nappulatehtaan koiranruoilla on avainlippumerkki.

Vehnätön, kotimainen koiranruoka pennusta senioriin

Hau-Haun kotimaisten kuivaruokien valikoimasta löydät sopivan ruoan koiran erityistarpeisiin ja koko elämänkaarelle. Katso suosituksemme aikuisen koiran ruokintaan ja kuivaruoan valintaan.

"Päivittäistavarakaupan valikoimista Hau-Hau on kärkiluokkaa muihin verrattuna."

Pennuille tarjoamme erittäin lihaisan ja laadukkaan penturuoan, joka sopii myös tiineille nartuille ja imettäville emoille. Lue lisää koiranpennun ruokinnasta.

Asuuko kotonasi harmaakuonoinen seniorikoira? Lisäsimme uuteen Kanaa, riisiä & kauraa senioreille ja keventäjille -kuivaruokaan entistä enemmän proteiinia tukemaan seniorin hyvinvointia. Tutustu tuotteeseen!

Vastuullista valmistusta

Kotikulmillemme rakennetun Nokian Nappulatehtaan ansiosta vehnättömillä kuivaruoillamme on nyt entistä pienempi hiilitassunjälki. Logistiikkaketjumme ovat aiempaa tehokkaampia, ja käytämme uusissa pakkauksissa jopa yli 30 prosenttia vähemmän muovia kuin ennen.

Nokian Nappulatehdas vastuullista valmistusta

Hyvitämme kaikkien kuivaruokiemme hiilijalanjäljen aina raaka-aineiden tuotannosta kaupan hyllylle saakka. Lue lisää Hau-Haun vastuullisuudesta.

Hyvä ruoka on jokakoiranoikeus. Siksi voit ostaa Hau-Haun koiranruokaa järkevällä hinnalla ruokakaupoista. Tutustu jälleenmyyjiin. 

* Kokemukset Hau-Haun kotimaisista kuivaruoista on kerätty ruokien testiryhmän avoimista palautteista.

Miten Hau-Haun kotimainen koiranruoka valmistuu?

Miten suomalainen koiranruoka tehdään? Tutustu Hau-Haun Nokian Nappulatehtaaseen, kotimaisen koiranruoan valmistukseen ja uuteen koiranruokasarjaamme!

Lue lisää

Miten onnistua koiranruoan vaihtamisessa?

Tiedätkö, milloin koiranruokaa tulisi vaihtaa? Lue vinkkimme, kuinka koiranruoan vaihtaminen onnistuu ongelmitta!

Lue lisää

Koiran energiantarve Hau-Hau Champion

Mistä tiedän, paljonko energiaa koirani tarvitsee?

Lue vinkkimme koiran energiantarpeen kartoittamiseen.

Lue lisää