Hau-Hau Tuotteiden turvallisuus pääkuva

Hau-Haun tuotteiden turvallisuus

Ravitseva ruoka on yksi tärkeimmistä jokakoiranoikeuksista. Siksi otamme tuoteturvallisuuden hyvin vakavasti ja satsaamme tuotekehitykseen, jotta valikoimastamme löytyy mahdollisimman monille koirille sopivia vaihtoehtoja.

Tassuttelemme kehityksen kärjessä ja lupaamme, että tuotteemme ovat turvallisia, maistuvia ja hinta-laatusuhteeltaan aina erinomainen valinta kaikille koirille.

Kaikki tuotteemme ovat omien asiantuntijoidemme Suomessa suunnittelemia ja työntekijöidemme rakkaiden koirien testaamia. Tuotteidemme kehityksessä ja valmistuksessa tärkeimmät tavoitteemme ovat tyytyväiset, terveet ja iloiset lemmikit omistajineen.

Miten varmistamme tuotteidemme turvallisuuden?

Toimintamme on omavalvontasuunnitelman, HACCP-järjestelmän ja hygieniaohjeistuksen mukaista. HACCP tarkoittaa lyhyesti vaarojen arviointia ja riskienhallintaa. Olemme kartoittaneet omavalvontasuunnitelmassamme tuotteiden valmistukseen liittyvät vaarat ja riskit sekä niiden hallintaan tarvittavat ennakoivat toimenpiteet.  

Suomen elintarviketurvallisuusviranomainen eli Ruokavirasto valvoo elintarvikkeiden tuotantoa ja lemmikkieläinten rehuja valmistavia laitoksia. Ruokaviraston viranomainen tarkastaa Nokian tehtaallamme dokumentoinnit ja toimintamme käytänteet. Hän ottaa tuotteistamme myös ennalta ilmoittamatta markkinavalvontanäytteitä.

Miten valvomme raaka-aineiden turvallisuutta? 

Valitsemme raaka-aineiden toimittajat hyvin tarkasti. Toimittajina käytämme vain hyväksyttyjä ja luotettavia yhteistyötahoja. Hyväksymme tuotantoomme ainoastaan tarkoituksenmukaiset, turvalliset ja laadukkaat raaka-aineet. Seuraamme ja valvomme raaka-aineiden koostumusta ja laatua sekä aistinvaraisesti että kemiallisin analyysein. 

Otamme kaikista saapuvista raaka-aine-eristä omavalvontanäytteen, josta määritämme pika-analyyseillä tärkeimmät ravintoarvot. Näyte sinetöidään, merkitään ja säilytetään valolta suojattuna tuotteiden säilyvyysajan loppuun asti mahdollisten kontrollinäytteiden analysointia varten. 

Seuraamme tuotteiden laatua jatkuvasti laboratoriotestein. Tuotteidemme pakkausmerkintöjen tulee  vastata tuotetta pakkauksen sisällä myös laboratorioanalyysien mukaan aina parasta ennen -päivämäärään saakka. 

Noudatamme tarkasti raaka-aineiden jäljitettävyysvelvoitetta. Kuljetusasiakirjat ja raaka-aineen käyttö tuotantolaitoksessa pitää pystyä todentamaan viranomaisen tarkastuspyynnöstä aina valmiiseen tuotteeseen ja sen ostaneelle asiakkaalle asti. Omavalvonnassamme on kuvattu tarkasti raaka-aineiden hallinta vaiheittain myös prosessikaaviona, joka sisältää muun muassa raaka-aineen vastaanoton, näytteiden oton, varastoinnin, käytön tuotannossa sekä dokumentoinnin ja jäljitettävyystiedot. 

Kuuntelemme arvojemme mukaisesti asiakkaitamme ja heidän tarpeitaan herkällä korvalla. Haluamme olla turvallinen ja luotettava lemmikkieläinten ruokien toimittaja.  

Erki Vister Pandiveren tehtaanjohtaja töissään

Missä Hau-Haun tuotteet valmistetaan?

Keväällä 2023 siirsimme suurimman osan kuivaruokiemme valmistuksesta omalta Tšekin tehtaaltamme Pirkanmaalle Nokian Nappulatehtaalle, jossa valmistamme Hau-Haun vehnättömät kuivaruoat. Koirien hyvinvointi sekä tuotteiden turvallisuus ja laatu ovat kaiken toimintamme keskiössä. Uusi kuivaruokatehtaamme käyttää viimeisintä teknologiaa, ja se on suunniteltu juuri lemmikinruokien valmistukseen. Lue lisää tehtaan toiminnasta.

Viljattomat kuivaruokamme valmistamme toistaiseksi edelleen Tšekeissä omalla tehtaallamme, jossa lemmikkienruokia tehdään 30 vuoden vankalla kokemuksella. Tšekin tehtaalla noudatetaan samoja korkealuokkaisia standardeja kuin täällä kotimaassakin. Hau-Haun koiranmakkarat ja suurimman osan annosaterioista valmistamme Virossa.

Vuonna 2022 toimme markkinoille Euroopassa valmistetun Kunnon puruluut -sarjan. Valikoimaamme kuuluu myös suuri joukko Euroopassa valmistettuja, viljattomia koiranherkkuja. Monien koirien suosikeiksi nousseet vehnättömät herkut ja puruluut valmistetaan tällä hetkellä Kiinassa. Etsimme jatkuvasti mahdollisuuksia tuoda kaikkien tuotteidemme valmistusta ja raaka-aineiden hankintaa mahdollisimman lähelle suomalaista kuluttajaa.

Hau-Haun Nokian Nappulatehdas

Mistä raaka-aineet tuotteisiimme tulevat?  

Kotimaisissa kuivaruoissamme pyrimme käyttämään suomalaisia raaka-aineita aina, kun se on mahdollista. Nokian Nappulatehtaalla valmistettujen kuivaruokien eläinperäisistä raaka-aineista kana ja kananrasva tulevat Suomesta, minkä lisäksi kuivaruoissa käytetty kaura on kotimaista ja riisi eurooppalaista.

Suomalainen camelinaöljy mahdollistaa kotimaisten kuivaruokiemme kalattomuuden, lukuun ottamatta Lohta, riisiä & kauraa -kuivaruokaa. Kaikilla kotimaisilla kuivaruoillamme on avainlippumerkki, ja niiden raaka-aineiden kotimaisuusaste vaihtelee tuotekohtaisesti 61–83 % välillä. Lue lisää kotimaisten kuivaruokien raaka-aineista.

Kotimaisissa kuivaruoissa käytetyt lohi, lammas ja kalkkuna tulevat kotimaan ulkopuolelta raaka-aineiden saatavuussyistä. Osa eläinproteiineista ei sovi kaikille koirille, ja siksi haluamme tarjota valikoimassamme useita lihavaihtoehtoja.  

Katso täältä kaikkien tuotteidemme raaka-aineet ja niiden alkuperämaat.
 

Nokian Nappulatehtaan kotimaiset koiranruoat

Hau-Haun kotimaiset kuivaruoat sisältävät runsaasti lihaa sekä lempeää kauraa ja pehmeää riisiä tukemaan koirasi vatsan hyvinvointia.

Lue lisää

Koiran hiilitassunjälki

Merkittävä osa koiran hiilitassunjäljestä muodostuu ruokakupin sisällöstä, sillä koiran täytyy saada lajityypillisiin tarpeisiinsa sopivaa, lihaisaa ruokaa. Siksi meille on tärkeää pyrkiä tekoihin, jotka vaikuttavat koiranruoan vastuullisuuteen myös ympäristön näkökulmasta. Lue lisää koiran hiilitassunjäljestä ja siihen vaikuttamisesta sekä siitä, miten koiranruoan hiilijalanjälki muodostuu.

Lue lisää

Hau-Hau tekee hyvää

Meille koirien hyvinvointi on kaiken toimintamme keskiössä. Siksi tuemme säännöllisesti koiraharrastustoimintaa ja -tapahtumia ympäri Suomen. Haluamme pitää huolen myös niistä koirista, joilla ei ole omaa kotia lahjoittamalla vuosittain kymmeniä tuhansia kiloja tuotteitamme hyväntekeväisyyteen.

Tutustu hyväntekeväisyystyöhömme