Koiran monipuolinen ruokavalio tukee koiran terveyttä Hau-Hau Champion

Monipuolinen ruokavalio tukee koiran terveyttä

Koiran ruokinnassa on tärkeää, että koira totutetaan monenlaiseen ruokaan ja ruoka-aineeseen jo pennusta lähtien. Monipuolinen ruoka edesauttaa koiran suoliston mikrobikannan kehittymisessä, ja antaa näin parempaa suojaa erilaisia ruoka-aineallergioita vastaan myös vanhemmalla iällä. Monipuolinen ruokinta auttaa usein myös nirsoa koiraa syömään paremmin.

Koiran totuttaminen monipuoliseen ruokavalioon ja eri muodoissa saatavaan ravintoon helpottaa myös reissaamista tai muuta rutiineista poikkeavaa ruokintaympäristöä. Ruokakuppiin kannattaa siis kuivaruoan lisäksi laittaa erilaisia märkäruokia ja vaihdella tarjottavaa lihaa.

Koiran hyvinvointi näkyy koirassa – kirkasta katsetta, kiiltävää turkkia sekä koiran jätösten määrää on hyvä seurata säännöllisesti. Lue lisää koiran ravitsemuksesta sekä koiralle vaarallisista ruoka-aineista.
 

Totta vai tarua – koiran tulee syödä vain yhtä ruokaa läpi elämänsä

 

Tämä väite koiran ruokinnasta on tarua. Monipuolinen ruokavalio tukee koiran hyvinvointia, ja se voi ehkäistä ruoka-aineyliherkkyyksiä sekä tuo iloa ja maistuvuutta ruokailuhetkiin.

Monipuolinen ruokavalio sisältää monenlaisia ruokia ja raaka-aineita, kuten koiranmakkaraa, märkäruokia ja raakaa tai kypsennettyä lihaa. Kotiruoka ja ihmisten ruuantähteet sisältävät usein runsaasti suolaa ja mausteita, jotka eivät kuulu koiran ruokavalioon. Annathan siis kotiruokaa hyvin maltillisesti.

Märkäruoat painonhallinnan tukena

Seniorikoiran ja ylipainoisen koiran ruokinnassa on hyvä kiinnittää huomiota ravinteiden imeytymiseen, jotta ruuan energiasisältöä on turvallista laskea tarpeen mukaan. Tässä apuna voi hyödyntää erilaisia märkäruokia, joissa ravinteiden säilyminen on parempaa kuin kuivaruoassa kevyemmän prosessoinnin ansiosta.

Märkäruokien sisältämä neste auttaa ylläpitämään koiran nestetasapainoa. Nestepitoisuuden ansiosta märkäruoka on myös tehokas apu painonhallintaan, sillä ruoan energiamäärää on helppoa rajoittaa, mutta määrällisesti kupissa säilyy silti runsaasti ruokaa. Muista seurata koiran kuntoa ja aktiivisuustasoa määrittääksesi sopivan ruokamäärän jokaiselle aterialle.
 

Hau-Haun tuotteilla lisää makua päivittäiseen ruokailuun

Hau-Hau on tehnyt töitä laadukkaan koiranruoan eteen yli 60 vuotta. Koirakansan nelijalkaiset ystävät eivät ole vain lemmikkejä, vaan rakkaita perheenjäseniä. Huolehdimme koiriemme hyvinvoinnista, ja ne syövät ruokaa, jonka valitsemme vastaavalla huolella kuin omamme.

Alla kattaus Hau-Haun märkäruokia ja makkaroita – näillä eväillä onnistut varmasti!

Hau-Haun vehnättömät annosateriat koiralle

Lihaisat annosateriat

Hau-Haun lihaisat annosateriat ovat täyttä ravintoa ja maistuvat varmasti.

Annosateria muistuttaa koostumukseltaan patéeta ja sen voi syöttää sellaisenaan tai lusikoida kuivaruoan sekaan. Kätevä myös reissuille tai vaikka välipalaksi vaellukselle. Avattuna tuote säilyy jääkaapissa noin kaksi vuorokautta. Ei vehnää, säilöntä- tai väriaineita, ei keinotekoisia makuaineita.


HAU-HAU ANNOSATERIAT

Hau-Haun koiranmakkarat lisäävät maistuvuutta kuivaruokaan

Maukkaat makkarat

Hau-Haun perinteisistä koiranmakkaroista löydät kuusi lihaisaa makuvaihtoehtoa riisillä höystettynä 800 g pakkauksessa.

Hau-Haun viljattomat makkarat ovat monen herkkävatsaisen koiran pelastus. Niissä on käytetty vain yhtä tai kahta proteiininlähdettä. Lisäksi makkaroiden viljat on korvattu muilla kasviperäisillä hiilihydraateilla. Pienempi 350g pakkaus. Katso makkaran käyttövinkit täältä.

HAU-HAU MAKKARAT

Koiran märkäruokaa voi syöttää yhdessä kuivaruoan kanssa

Ekologinen tetrapakkaus

Hau-Haun tetrapakkauksia voidaan käyttää kuivaruoan ohessa maistuvuuden lisäämiseksi. Tetrapakkaukset sisältävät reilusti lihaa sekä runsaasti herkullista kastiketta tai maukasta hyytelöä.

Tetroista ruoan annostelu on helppoa ja tuote säilyy avattuna jääkaapissa noin kaksi vuorokautta. Tetrapakkaus on myös ekologinen vaihtoehto ja se on helppo kierrättää muun kotitalouskartongin mukana. Ei vehnää, eikä säilöntäaineita.

HAU-HAU TETRAT

Näin onnistut - märkäruoan annostus

Jos koirasi on tottunut syömään kuivaruokaa, on ruokavalion monipuolistaminen erilaisilla kaupasta löytyvillä märkäruoilla, kuten koiran makkaralla tai annosaterioilla helppoa.

Märkäruoan annostus riippuu siitä, onko käyttämäsi märkäruoka täysravintoa vai täydennysravintoa. Hau-Haun koiranmakkarat sekä annosateriat ovat täysravintoa, jolloin voit olla varma, että koirasi päivittäinen ruoka sisältää kaikki sen tarvitsemat ravintoaineet. Täysravinnon kanssa voi yhdistää myös täydennysravintoja, kuten Hau-Haun tetrapakkauksia tai pelkkää lihaa, mutta silloin tulee täysravinnon osuus olla päivän ruokamäärästä suurempi hieman tuotteesta riippuen.

Koiran kuivaruoka ja annosateria

Kuivaruoka ja annosateria

Esimerkki koiran päiväannoksesta:

Koiran kuivaruoka ja makkara

Kuivaruoka ja makkara

Esimerkki koiran päiväannoksesta:

Koiran kuivaruoka ja tetra

Kuivaruoka ja tetra

Esimerkki koiran päiväannoksesta:

Hau-Hau Champion koiran ruokinta

Ylipainoisen koiran ruokinta ja laihduttaminen

Arviolta noin joka neljäs aikuinen koira on Suomessa ylipainoinen. Lue vinkit ylipainoisen koiran ruokintaan!

LUE VINKIT

Vanhan koiran ruokinta

Vanhana koirana pidetään yleisesti yli 8-vuotiaita koiria. Lue, miten ikääntyminen tulee huomioida koiran ruokavaliossa!

LUE VINKIT

Hau-Hau Champion terrieri